• Gino Vermeulen

Besloten Facebookgroep Horeca na CORONA

Bijgewerkt: feb 9

Het zal nog wel eventjes duren voor de hele Coronacrisis voorbij is...Er gaan zelfs stemmen op dat we met het virus zullen moeten leren leven en dat het leven nooit meer zal worden zoals voorheen. Een vrij negatieve stelling... Persoonlijk denk ik echter (en hoop ik vooral) dat het niet zo’n vaart zal lopen. Ondanks de heel negatieve impact dat het Coronavirus de voorbije maanden heeft gehad op de horeca blijf ik positief denken en blijf ik actie ondernemen om horecazaken er weer bovenop te helpen. Deze situatie kan immers niet blijven duren!


Positief nieuw is alvast dat de Belgische cijfers nu al een tijdje gestaag dalen en dat overal in Europa initiatieven genomen worden om lockdown-maatregelen te versoepelen. Er is zelfs al voorzichtig sprake van dat vakanties weldra weer zullen kunnen doorgaan. Jammer dat voor horecagelegenheden nog geen concrete stappen werden ondernomen, maar laat ons hopen dat deze niet te lang meer uitblijven.


Zoals u misschien al weet heb ik de besloten Facebookgroep ‘Horeca na CORONA’ opgericht. De bedoeling van deze Facebookgroep is om restauranthouders te helpen bij het heropstarten van hun zaak wanneer de maatregelen om het Coronavirus te beperken versoepeld of opgegeven zullen worden. In deze Facebookgroep geef ik zelf tal van tips, maar ook uw bijdrage en uw ideeën zijn meer dan welkom.


In een recente livevideo besprak ik in de vorm van een herstelplan enkele aandachtspunten voor de beleidsvoerders en onderhandelaars in verband met de heropstart van de horecazaken na Corona.


Graag deel ik deze hier graag met u.

  1. Geen sociale lasten op de eerste 3 werknemers.

  2. Gepensioneerden en studenten onbelast laten bijverdienen.

  3. Een BTW-verlaging naar 6%.

  4. Oprichting van een noodfonds via PMV waarbij alle horecazaken met een positief eigen vermogen terecht kunnen voor extra staatssteun zonder tussenkomst van banken.

  5. Iedereen laten testen via de huisarts en de gezondheidstoestand vermelden op de chip van de identiteitskaart.

  6. Verenigingen en vzw’s verplichten om hun jaarlijkse evenementen te laten verzorgen door horecaprofessionals.

  7. Werkzoekenden activeren via het IBO-platform met behoud van uitkeringen en een extra bonus waarbij bruto gelijk is aan netto.

  8. Ieder horecabedrijf met een positief eigen vermogen onmiddellijk een kaslijn van 5% van de jaaromzet geven.

  9. De toegang tot het beroep herbekijken want horeca is een VAK!

  10. Elke ondernemer de nodige ruimte laten om creatief met Corona om te gaan.

Wilt u nog meer tips, heeft u zelf goede ideeën die u wilt delen of wilt u op de hoogte blijven van alle maatregelen en plannen, sluit u dan zo snel mogelijk aan bij de besloten Facebookgroep Horeca na CORONA! Samen wordt het immers ietsje makkelijker om deze crisis te overwinnen.


Blijf op de hoogte


Als horecaconsultant volg ik uiteraard alle ontwikkelingen op de voet. Wilt u goed geïnformeerd blijven, schrijf u dan zeker in op mijn nieuwsbrief of neem vrijblijvend contact met mij op.


Blijf als horecaondernemer vooral niet bij de pakken zitten. De steunmaatregelen van de overheid kunnen u wat helpen om deze bittere pil te slikken. Wilt u hierover meer informatie? Dan verwijs ik u graag naar mijn Facebookpagina Horeca na CORONA. Heeft u praktische vragen over de steunmaatregelen van de overheid, aarzel dan vooral niet om met mij persoonlijk contact op te nemen.