top of page
  • Foto van schrijverGino Vermeulen

Hoe wint u reserveringen voor oudjaar?

Bijgewerkt op: 29 nov. 2022

Iedereen wil Oud en Nieuw op de perfecte plek vieren.


Velen dromen ervan om in New York City tijdens de nacht van 31 december op 1 januari om klokslag 12 uur de wereldberoemde bal te zien vallen op Times Square.


Voor degenen die het wat minder ver van huis zoeken is uw horecazaak misschien de perfecte locatie om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te zetten.


Om ervoor te zorgen dat oudejaarsavond in uw horecazaak een nacht wordt waarover nog lang nagepraat zal worden, geef ik u graag enkele tips.

Een sprankelend oudejaarsevenement


Vrijwel iedereen sluit het oude jaar graag af met sprankelende gezelligheid en zet het nieuwe jaar graag glansrijk in.


Een speciaal oudejaarsevenement in uw horecazaak is dan ook onmisbaar als u van uw horecazaak ‘the place to be’ wil maken voor deze oudejaarsnacht.


Op oudejaarsavond draait het allemaal om de schittering. Zorg dan ook voor sprankelende dranken en gerechten.


Hou er rekening mee dat dit een avond is waarop er traditioneel veel gedronken wordt. Veel fervente feestvierders zetten deze avond vaak al vroeg in. Om ervoor te zorgen dat uw gasten ook daadwerkelijk middernacht halen zijn sprankelende hapjes bij het aperitief dus net zo belangrijk.


Haalbare doelstellingen


U wil natuurlijk dat uw oudejaarsevenement een succes is en dat uw horecazaak die avond afgeladen vol zit. Gezellig uiteraard, maar u wil die avond natuurlijk ook een flinke omzet draaien en naambekendheid verwerven voor het komende jaar.


We zetten een nieuw jaar allemaal graag ambitieus in maar houd wel rekening met uw grenzen. Voor veel gasten is het misschien de eerste keer dat ze voor uw horecazaak kiezen. Uiteraard wil u niet dat het ook meteen de laatste keer is dat ze uw horecazaak bezoeken.


Daarom is het belangrijk haalbare doelstellingen te hanteren voor uw oudejaarsevenement. Het mag en moet sprankelen maar als u alles te ingewikkeld maakt wordt het moeilijk voor de keuken en de bediening. Blijf trouw aan uw concept en probeer een balans te vinden tussen creativiteit en de druk die u uw horecazaak oplegt.


Een perfecte organisatie


Gasten zijn bereid om meer uit te geven voor een onvergetelijke oudejaarsavond maar als de avond niet perfect verloopt dan vinden ze de avond – terecht –zonde van het geld.


Op vergiffenis als de bediening niet vlot verloopt, als gerechten koud op tafel gezet worden of als de algemene sfeer niet goed zit, zult u op zo’n avond niet moeten rekenen. Het officiële feest van elkaar liefhebben en van vergeven werd de week ervoor al gevierd.


Neem alle details van uw oudejaarsevenement grondig door. Voorziet u speciale gerechten of dranken controleer dan drie keer uw voorraad en bestellingen. Houd uw reservaties goed bij en bereid uw tafelschikking grondig voor. Zorg ervoor dat uw medewerkers gemotiveerd zijn om het beste van zichzelf te geven en vooral dat u over voldoende personeel beschikt.


Kondig uw oudejaarsevenement op tijd aan


Uw oudejaarsevenement op tijd aankondigen is een must om reserveringen te winnen die avond.


Nieuwe klanten zullen nieuwsgierig zijn naar wat uw horecazaak biedt op oudejaarsavond en zelfs uw trouwste gasten zullen willen weten wat ze van uw oudejaarsevenement kunnen verwachten.


Vrijwel elke horecazaak biedt op zo’n avond speciale arrangementen aan. U zult uw klanten dus met uw speciale aanbod moeten verleiden om voor uw horecazaak te kiezen. Breng het enthousiasme waarmee u uw oudejaarsevenement voorbereidt over op uw gasten. Doe dit aan de hand van originele posts op uw sociale mediakanalen.


Maak reserveren makkelijk


Een duidelijk zichtbare reserveringsknop is zowel op uw website als op uw sociale mediakanalen noodzakelijk om reserveringen binnen te halen.


Zorg ervoor dat uw gasten 24/7 reserveringen kunnen maken. De beslissing om ergens samen het nieuwe jaar in te zetten wordt onder vrienden of familie vaak gemaakt als ze al in een feestelijke sfeer zitten. Dit kan wanneer families ’s op namiddagen bij elkaar op de koffie komen maar net zo goed wanneer vrienden ’s avonds laat samen op café zitten.


Voeg online betalingsmogelijkheden toe om reserveringen te bevestigen. Dit vereenvoudigt niet alleen het reserveringsproces maar het vermijdt ook no-shows, wat op zo’n drukke avond catastrofaal kan zijn.


Bevestig de reservering meteen wanneer u die binnen krijgt. Gelukkig betekent dit niet dat u 24/7 voor uw computer moet zitten. Bij de meeste reserveringssystemen gebeurt dit volledig automatisch.


Volgens de statistieken van Google is het aantal mobiele reserveringen de laatste jaren flink toegenomen. U wil uiteraard geen reserveringen verliezen door een reserveringssysteem dat niet mobielvriendelijk is. Besteed dus ook hieraan de nodige aandacht om reserveringen voor oudjaar te winnen.


Blijf op de hoogte


Als horecaconsultant volg ik uiteraard alle ontwikkelingen op de voet. Wilt u goed geïnformeerd blijven, schrijf u dan zeker in om op de hoogte te blijven of neem vrijblijvend contact met mij op.

Comments


bottom of page