top of page
  • Foto van schrijverGino Vermeulen

Met een ondersteunende tool uw omzet verhogen

Elke ondernemer die ik momenteel spreek voelt de gevolgen van de hoge voedselprijzen, de problemen met de toelevering van producten en de stijgende energiekosten. En ook het tekort aan gekwalificeerd personeel en de daarbij gepaard gaande hogere loonkosten spelen een belangrijke rol bij de rentabiliteit van horecazaken.


In de horecasector is de inflatie voor velen de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Het is dan ook niet meer dan normaal u als horeca-uitbater op zoek bent naar elke euro die u kunt vinden.


Hoewel horecazaken altijd al bewust bezig zijn geweest met voedselverspilling, menu's en inkoop, merk ik dat horecaondernemers vandaag de dag dubbel hard zoeken naar alle mogelijke middelen om geld te besparen.


Producten van een mindere kwaliteit leveren is geen optie. U wil de naam en faam van uw horecazaak behouden dus kunt u het zich niet veroorloven om met minder kwaliteitsvolle producten aan de slag te gaan.


Spelen met de prijzen op uw menukaart is echter ook geen goed idee. Ook de portemonnee van de consument lijdt onder de steeds stijgende prijzen van voedsel en energie. Verhoogt u uw prijzen dan is de kans groot dat u minder gasten over de vloer van uw horecazaak krijgt. En dan bent u nog verder van huis…


Strategisch plannen om uw omzet te verhogen


Een nieuwe planning zal dus noodzakelijk zijn om deze moeilijke tijden te overleven.


Velen onder u zullen het echter met mij eens zijn dat zo’n gedetailleerde overzicht opmaken bijzonder tijdrovend kan zijn en dat u het daarom vaak op de lange baan schuift.


Bij het samenstellen van uw gerechten en menu’s moet u rekening houden met heel wat details: de prijzen van de leveranciers in de verschillende regio’s, de beschikbaarheid van de producten, de steeds sneller veranderende voedselprijzen en uw algemene kosten.


Een hele evenwichtsoefening dus!


Moderne restauranttechnologieën


U kunt ervoor kiezen om hiervoor moderne restauranttechnologieën te gebruiken.


Het grote nadeel hiervan is dat zo’n programma’s vaak handenvol geld kosten. Zo’n extra kosten kunt u vandaag de dag best missen.


Daarbovenop komt nog dat u de tijd zult moeten nemen om deze programma’s te leren gebruiken of dat u hiervoor een extra medewerker in dienst zult moeten nemen. Door de huidige personeelsproblematiek brengt u vast al veel tijd door in uw horecazaak. Hiervoor een nieuwe medewerker vinden is ook tijdrovend en dan rest nog de vraag of u deze wel zult vinden en tegen welke prijs.


Het goede nieuws is dat een strategische planning opmaken – zowel wat de uitbating van uw zaak als het financiële kostenplaatje en het samenstellen van uw gerechten betreft - ook zonder ingewikkelde softwareprogramma’s kan. Het nog betere nieuws is dat ik u hierbij kan helpen met een ondersteunend werkinstrument.


Een eenvoudige ondersteunde tool: de Strategische planner van de chef


De Strategische planner van de chef helpt u om – de naam zegt het zelf – strategisch te plannen.


U krijgt een volledig overzicht van alle speciale dagen die traditioneel hoogdagen zijn voor de horeca. Fijn… maar dat vind ik in een gewone agenda ook, denkt u misschien.


Het bijzondere aan dit werkinstrument is dat dit volledig op de maat van de horeca werd opgemaakt zodat het u op verschillende vlakken helpt met het efficiënt en kostenbesparend uitbaten van uw horecazaak.


Op tijd en stond wordt u aan bijzondere dagen herinnerd zodat u ruim van tevoren kunt plannen hoe u uw klanten wil verwennen.


Net zo goed wordt u in deze planner vaak herinnerd aan de culinaire seizoenen zodat u ook van deze culinaire hoogdagen iets bijzonders kunt maken.


Het overzicht van de seizoensgebonden producten in deze planner maakt het u mogelijk om gerechten samen te stellen waarvan de kostprijs lager ligt zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit ervan.


Een handige personeelsplanning en ruimte voor eigen notities maken deze planner compleet.


Wil u als horecaondernemer in 2023 een vruchtbaarder pad bewandelen? Laat deze strategische planner dan hierbij uw gids zijn!


De Strategische planner van de chef 2023 is nu in voorverkoop verkrijgbaar via deze link.


Blijf op de hoogte


Als horecaconsultant volg ik uiteraard alle ontwikkelingen op de voet. Wilt u goed geïnformeerd blijven, schrijf u dan zeker in om op de hoogte te blijven of neem vrijblijvend contact met mij op.

Comentários


bottom of page