top of page
  • Foto van schrijverGino Vermeulen

Al voorbereidingen getroffen voor 21 juli?

Bijgewerkt op: 5 jul. 2022

De Nationale Feestdag valt dit jaar op een donderdag. De kans is dus groot dat veel mensen de brug zullen maken en genieten van een verlengd weekend. Alle hens aan dek dus in uw horecazaak!

Heeft u al gedacht aan het inplannen van uw medewerkers?


Het aantal vacatures in de horeca was voor de coronapandemie al hoger dan het gemiddelde in het Belgische bedrijfsleven. Maar ook door het grote aantal werknemers die tijdens de coronapandemie het beroep hebben verlaten, heeft de horeca te maken met personeelstekort.


Misschien zit u nu al met de handen in het haar en merkt u dat u eigenlijk over meer personeel zou moeten beschikken om een optimale dienstverlening te bieden.


De hoogste tijd dus om ruim van tevoren op zoek te gaan naar extra werkkrachten voor het weekend van de Nationale Feestdag. Flexi-jobbers en studenten kunnen hierbij een oplossing bieden. U kunt terecht bij verschillende instanties als u op zoek bent naar extra werkkrachten maar ook ik als horecaconsultant kan u hierbij helpen.


U kunt bij mij een vacature plaatsen als u op zoek bent naar nieuwe medewerkers. Laat me vooral duidelijk stellen dat ik niet fungeer als uitzendbureau. Uit het aanbod aan kandidaten selecteer ik een aantal belangstellenden die ik met uw bedrijf in contact breng. Van daaruit begeleid ik beide partijen in het maken van een keuze.


Feest in uw horecazaak


Traditiegetrouw worden er op de Nationale Feestdag in heel het land vaderlandslievende plechtigheden en festiviteiten georganiseerd. Wil u rekenen op een succesvolle Nationale Feestdag dan kunt u het zich niet veroorloven om deze dag zomaar aan uw horecazaak voorbij te laten gaan.


Maak er samen met uw vaderlandslievende klanten een tricolor feest van!


Kleed uw horecazaak het hele weekend aan in de kleuren van de Belgische vlag. Net zo’n leuk idee is om uw medewerkers in een tricolor jasje te stoppen.


Laat uw barman experimenteren met verschillende tricolor aperitiefcocktails zodat de Belgische sfeer er al meteen goed inzit.


Belgische gerechten op de Nationale Feestdag


Uiteraard mogen er op deze bijzondere dag geen typisch Belgische gerechten op uw menukaart ontbreken.


Het mosselseizoen gaat begin juli officieel van start. Mosselen worden zowel in Nederlandse als Belgische wateren gekweekt maar daarover zullen de echte Belgische mosselliefhebbers zeker niet wakker liggen tijdens het weekend van de Nationale Feestdag.


Mosselen met friet wordt al jarenlang als een typische Belgisch gerecht beschouwd (Nederlanders eten deze schelpdieren namelijk liever met brood). Kijk nu al uit naar leveranciers van mosselen en aardappelen zodat u tijdens het feestweekend goed bevoorraad bent.


Nog zo’n klassieker is stoofvlees bereid met een – hoe kan het ook anders – Belgisch biertje. En nu we het er toch over hebben… Bestel nu alvast voldoende Belgische bieren zodat uw bezoekers hier vooral geen tekort aan hebben.


Hamrolletjes met witloof is nog zo’n gerecht dat op de Nationale Feestdag zeker niet mag ontbreken en hier is wel een heel speciale reden voor. Volgens een legende ontstond witloof in hetzelfde jaar als ons vaderland.


Tijdens de Septemberrevolutie in 1830 verborg een boer uit Schaarbeek zijn chicorei-oogst onder een hoop aarde. Toen de rust wat teruggekeerd was en hij zijn verborgen schat weer bovenhaalde merkte hij dat er vreemde witte bladeren aan gegroeid waren. Een nieuwe Belgische groente was geboren!


Nog meer inspiratie nodig om Belgische gerechten op uw menukaart te zetten? Denk even terug aan uw kindertijd en aan wat er bij u thuis vaak op tafel kwam. Verklap uw jeugdherinneringen aan uw chef-kok zodat hij met uw favoriete nostalgische gerechten uw klanten kan verleiden tijdens het weekend van 21 juli 2022.


Blijf op de hoogte


Als horecaconsultant volg ik uiteraard alle ontwikkelingen op de voet. Wilt u goed geïnformeerd blijven, schrijf u dan zeker in om op de hoogte te blijven of neem vrijblijvend contact met mij op.

Bình luận


bottom of page