• Gino Vermeulen

Een hogere omzet: 3 eenvoudige tips

Bijgewerkt: 22 sep 2020

Nu iedereen meer afstand moet houden, bent u als horecaondernemer verplicht om ook uw tafels en stoelen verder uit elkaar te plaatsen. U heeft waarschijnlijk al gemerkt dat dit een negatieve invloed heeft op uw omzet. In een eerder blogbericht gaf ik u al enkele tips hoe u het beste met deze anderhalve meter-regel kan omgaan om toch zoveel mogelijk rendement uit uw horecazaak te halen.


Een kleine opfrissing:

  • Focus u niet op het aantal gasten, maar op wat uw gasten besteden.

  • Werk samen met een naburige horecazaak.

  • Vermijd tafelkampeerders.

Toch kunt u nog meer doen om uw omzet te verhogen, zelfs al kunt u niet het aantal tafels en stoelen plaatsen die u zou willen. Benieuwd hoe? Lees dan zeker de volgende tips!

Afhaalgerechten


Door de coronamaatregelen kunnen er minder klanten plaatsnemen in uw zaak. Misschien heeft u door dit plaatsgebrek al mensen moeten weigeren. Afhaalmaaltijden zijn de ideale manier om uw klanten toch van uw gerechten te laten genieten en voor u als horecaondernemer is het een ideale manier om uw omzet te verhogen.


U kunt hiervoor werken met bestellingen. Uw klanten kunnen dan telefonisch, via een app of via uw sociale mediakanalen een bestelling plaatsen die ze later komen ophalen.


Een andere – en misschien veel interessantere – mogelijkheid is al van tevoren enkele gerechten klaarmaken en deze als voorbereide gerechten in een koeltoonbank te plaatsen. Uw klanten hebben hierdoor misschien wel een beperktere keuze, maar het maakt het hen wel makkelijker. Bovendien besparen uw klanten hiermee heel wat tijd. We hebben tegenwoordig allemaal steeds meer haast. Snel nog even langs uw zaak om een lekker én gezond kant-en-klaar gerecht te halen is dan ook een ideale oplossing.


Bezorgen van gerechten


Een andere uitstekende alternatieve inkomstenbron is het bezorgen van gerechten.


Heel wat consumenten maken vandaag de dag gebruik van allerhande apps om hun maaltijden thuis te laten bezorgen. Het grote nadeel is dat veel zaken die bij zo’n apps zijn aangesloten meestal fastfood leveren. Pizza’s, pasta’s, hamburgers, broodjes shoarma, enz. ... kun je makkelijk laten bezorgen. Volwaardige én gezonde maaltijden zijn vaak moeilijker te vinden. Het aanbieden van hoogwaardige bezorgmaaltijden is een uitstekende manier om uw omzet te verhogen.


U kunt zich hiervoor aansluiten bij een app of u kunt via uw sociale mediakanalen uw klanten laten weten dat u ook deze mogelijkheid biedt.


Catering voor bedrijven


Denk vooral niet dat u beperkt bent aan tijdstippen waarop mensen willen eten. ’s Middags zal het in uw zaak waarschijnlijk behoorlijk druk zijn voor de lunch. ’s Avonds krijgt u uiteraard klanten over de vloer voor het avondeten.


Heeft u al eens nagedacht over het leveren van gerechten aan bedrijven bij u in de buurt? Het is een interessante manier om ook tijdens de minder drukke uren een mooie omzet te behalen. U kunt kant-en-klare gerechten bereiden die men kan opwarmen, maar net zo goed een assortiment broodjes voorzien.


De makkelijkste en meest efficiënte manier om bedrijven te laten weten dat u catering aanbiedt is ‘ouderwetse’ folders maken en deze bezorgen aan de bedrijven in de buurt. Uiteraard kunt u hiervoor ook een beroep doen op uw socialemediakanalen. Toch zijn folders in dit geval efficiënter. Niet iedereen zit immers tijdens de werkuren op zijn telefoon te scrollen ...

Als horecaconsultant volg ik uiteraard alle ontwikkelingen op de voet. Wilt u goed geïnformeerd blijven over bijkomende steunmaatregelen van de overheid, schrijf u dan zeker in op mijn nieuwsbrief of neem vrijblijvend contact met mij op. Wilt u nog meer tips, heeft u zelf goede ideeën die u wilt delen of wilt u op de hoogte blijven van alle maatregelen en plannen, sluit u dan zo snel mogelijk aan bij de besloten Facebookgroep Horeca na CORONA! Samen wordt het immers ietsje makkelijker om deze crisis te overwinnen.