top of page
  • Foto van schrijverGino Vermeulen

Mini private dining experiences: een nieuwe trend?

Heel veel mensen gaan ondanks de vele veiligheids- en voorzorgsmaatregelen nog altijd graag op restaurant. Lekker eten kan dankzij afhaal- en bezorgdiensten ook perfect thuis, maar een bezoek aan een horecazaak maakt een culinaire belevenis compleet.


Anderen staan nog steeds wat weigerachtig tegenover een horecabezoek, vooral nu de coronacijfers maar niet lijken te dalen. Veel gasten verlangen naar de gezelligheid van een stijlvol ingerichte zaak, de totaalbeleving van het hele horecaconcept en de dienstverlening. Maar de coronacijfers jagen hen schrik aan en door alle coronamaatregelen lijkt een horecabezoek toch niet zo gezellig dan voorheen.


Jammer, want een horecabezoek is veilig als er aan alle voorzorgsmaatregelen voldaan wordt én de hele horecabelevenis kan net zo fijn zijn als voor de Covid-pandemie.


Uiteraard wilt u uw klanten ervan overtuigen dat een bezoek aan uw restaurant veilig is en dat er niets gaat boven samen gezellig tafelen op restaurant.

Wilt u uw klanten geruststellen afficheer dan – zowel ter plaatse als op uw socialemediakanalen – dat u volgende maatregelen naleeft:

  • Afstandregels gelden nog steeds en ook mondmaskerplicht geldt voor uw personeel en rondwandelende klanten.

  • Er moet aan tafel geconsumeerd worden.

  • Er mogen maximaal 6 personen aan tafel zitten.

  • Uw klanten moeten voor ze uw restaurant betreden een Covid Safe Ticket tonen in combinatie met een identificatiebewijs.

Het vermelden van deze maatregelen kan bepaalde klanten al een beetje geruststellen.


Toch kun u ook nog verder gaan.


Private dining


Private dining is een arrangement waarbij mensen exclusieve toegang krijgen tot uw horecazaak.

Dit concept werd voor de Covid-pandemie vooral geassocieerd met feestelijkheden zoals verjaardagen of jubilea. Sedert corona kiezen gasten echter ook steeds vaker een intiemere omgeving voor alledaagse gelegenheden.


Casual private dining speelt een steeds een grotere rol in de horeca en ook in de toekomst zal deze trend alleen maar in populariteit toenemen.


Zo’n private dining experience geeft uw klanten de kans om de ambiance van uw restaurant te delen met mensen die belangrijk voor hen zijn en die ze qua ‘coronarisico’ ook vertrouwen.


Er hangt natuurlijk een behoorlijk prijskaartje vast aan een private dining experience, niet alleen voor uw klanten maar ook voor u als horeca-uitbater. Als uw restaurant privé wordt verhuurd kunt u immers geen andere gasten ontvangen.


De miniversie van private dining


Beschikt u over voldoende ruimte dan kunt u op de dagen dat het niet zo druk is in uw restaurant een miniversie van private dining aanbieden voor een beperkt aantal klanten.


Kunt u normaal 12 tafels plaatsen in uw restaurant beperkt de capaciteit dan op deze dagen tot bijvoorbeeld 6 tafels. Voor uw klanten wordt het een intiemere horecabeleving en ze kunnen er meteen zeker van zijn dat ze niet al te veel met andere gasten in contact komen.


Uw klanten kunnen genieten van een optimale dienstverlening, de gezelligheid van uw horecazaak en tegelijkertijd voelen ze zich helemaal niet bedreigd door het ronddwalende virus wat hun horecabezoek een extra positieve dimensie geeft.


Uiteraard zal ook hier een prijskaartje aan vasthangen. Uw personeelskosten en uitbatingkosten blijven voor die dagen immers even hoog.


U kunt uw klanten hiervoor echter gerust een toeslag aanrekenen. Uw gasten krijgen immers een miniversie van een private dining experience en degenen die nog weigerachtig stonden tegenover een traditioneel horecabezoek zullen hiervoor graag iets meer betalen.


Blijf op de hoogte


Als horecaconsultant volg ik uiteraard alle ontwikkelingen op de voet. Wilt u goed geïnformeerd blijven, schrijf u dan zeker in om op de hoogte te blijven of neem vrijblijvend contact met mij op.

bottom of page