top of page
  • Foto van schrijverGino Vermeulen

Sportevenementen in uw horecazaak

Bijgewerkt op: 5 jul. 2022

In de horeca is elke dag een evenement op zich. Gasten bezoeken uw horecazaak om een fijne tijd te beleven en om te genieten van uw gastvrijheid.


In uw horecazaak speciale aandacht besteden aan internationale sportevenementen geeft uw gasten echter een extra reden om uw horecazaak te bezoeken.


Want zeg nou zelf: wat is er leuker dan onder vrienden gezellig een spannend sportevenement te volgen.


De komende weken staan er heel wat internationale sportevenementen op het programma. Wilt u van de maand mei een succes maken vergeet deze dan niet om deze op te nemen in uw evenementenplanning.

De finale van de UEFA Europe League – 18 mei


Op 18 mei is het zover: de aftrap van het eerste belangrijke sportevenement.


De finale van de UEFA Europe League vindt woensdag 18 mei om 21 uur plaats in het ‘Estadio Ramón Sánchez Pizjuán’ in Sevilla in Spanje. Finalisten zijn Rangers FC – Eintracht Frankfurt.


Naar verluidt zullen heel wat ‘die hard’ supporters afreizen naar Spanje. Thuisblijvers zullen maar al te graag onder vrienden hun favoriete team aanmoedigen en daar kunt u als horecaondernemer een handje bij helpen.


Laat ons vooral hopen op stralend weer zodat uw gasten vanop uw terras op groot scherm de wedstrijd kunnen volgen.


Tennistoernooi Roland Garros – 22 mei tot 5 juni


Dit jaarlijks terugkerend tennistoernooi – ook wel de Open Franse Tenniskampioenschappen genoemd – gaat op zondag 22 mei van start. Het wordt gehouden in het ‘Stade Roland Garros’ in Parijs.


Grote favorieten bij de heren zijn Rafael Nadal, Roger Federer en Daniil Medvedev. Bij de vrouwen wordt het uitkijken naar de prestaties van Serena Williams, Noami Osaka en Barbora Krejcikova.


Hoewel heel wat tennisliefhebbers vaak thuis naar dit toernooi kijken kunt u er als horeca-uitbater toch een speciaal evenement van maken. Doe dit dan ook!


Breng er de sfeer goed in met een groot scherm en waarom uw personeel gedurende het toernooi hun uniform niet laten inruilen voor een heuse tennisoutfit.


Denk ook aan families die in uw horecazaak de wedstrijden komen volgen. Heeft u een extra zaal of buitenruimte beschikbaar dan is het zeker een goed idee om tennisinitiatie voor kinderen te voorzien. Zo kan de hele familie in uw horecazaak genieten van dit sportevenement.


De finale van de UEFA Champions League – 28 mei


Zondag 28 mei wordt vast en zeker een hoogdag voor alle voetballiefhebbers. Op die dag wordt om 21 uur de finale van de Champions League gespeeld in het ‘Stade de France’ in Parijs.


De finalisten voor de titel dit jaar zijn Real Madrid en Liverpool. Supporters van Thibaut Courtois zijn hun reis naar Parijs misschien al aan het boeken… Thuisblijvers zullen deze spannende wedstrijd met onze landgenoot in een van de hoofdrollen, maar al te graag onder vrienden volgen. En waar kunnen ze dit beter doen dan in uw horecazaak waar deze match het hoogtepunt van de dag wordt?


Courtois is trouwens niet de enige Belgische speler in de finale van de UEFA Champions League. Bij Liverpool zal de Belgische aanvaller met Keniaanse roots Divock Origi, ongetwijfeld Courtois het vuur aan de schenen leggen.


De hoogste tijd dus om alvast de Spaanse tweekleur en de Union Jack in huis te halen. Hoewel voetbalsupporters erom bekend staan graag een biertje te drinken is het zeker een goed idee om uw barman nu al te laten experimenteren met cocktails in de kleuren van de rivaliserende teams.


Uw kleurrijke ingerichte horecazaak en een groot scherm op uw terras zal op heel wat interesse kunnen rekenen van toevallige passanten. Als u ook uw vaste klanten laat weten dat u de finale van de Champions League live uitzendt zal u zeker op een feestje kunnen rekenen in uw horecazaak.


De aankomst van de Ronde van Italië – 29 mei


De 105de editie van de Giro ging van start op 6 mei in het Hongaarse Boedapest en de laatste rit is een individuele tijdrit die op 29 mei gereden wordt in het Italiaanse Verona.


Aan interessante Belgische deelnemers geen gebrek. Speciale aandacht gaat uit naar Thomas De Gendt, Harm Vanhoucke en Mauri Vansevenant.


Vergeet vooral de wielerliefhebbers niet in te lichten dat u een speciaal evenement maakt van de laatste rit van de Ronde van Italië!


Voorzie die dag vooral Italiaanse dranken en gerechten met een Belgische toets zodat wielerliefhebbers helemaal in de sfeer geraken. Ga nu al op zoek naar een Italiaanse ‘nonna’ om uw chef-kok met raad en daad bij te staan. Gaan enkele nonna meer beschikbaar? Laat uw chef-kok gerust op z’n eentje experimenteren en zijn Italiaanse creativiteit de vrije loop laten.


Ook een groot scherm om deze ongetwijfeld spannende tijdrit optimaal te kunnen volgen mag natuurlijk niet ontbreken.


Veel succes met alle sportwedstrijden in uw horecazaak of om in Giro-termen te blijven: “In bocca al lupo!!!”


Blijf op de hoogte


Als horecaconsultant volg ik uiteraard alle ontwikkelingen op de voet. Wilt u goed geïnformeerd blijven, schrijf u dan zeker in om op de hoogte te blijven of neem vrijblijvend contact met mij op.

bottom of page