top of page
  • Foto van schrijverGino Vermeulen

Verwen uw klanten extra op uw winterterras

Vooral nu de dagen en de avonden frisser worden heeft u misschien al uw terrasverwarmers geplaatst. In mijn vorige blog gaf ik enkele tips hoe u brandgevaar op uw terras kunt voorkomen.


Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen terrasverwarmers en brandbaar materiaal.

Voor elektrische terrasverwarmers moet uw elektrische installatie krachtig genoeg zijn.

Bij terrasverwarmers op gas moet de gastoevoer automatisch uitgeschakeld worden als de terrasverwarmer omvalt.


En het is ook oppassen geblazen met de afdekhoezen van uw terrasverwarmers.


En dan hebben we het nog niet over de kostprijs gehad van terrasverwarmers…


In aankoop is een terrasverwarmer niet goedkoop en deze toestellen staand bekend – of het nu op elektriciteit of op gas is – als ware energie slurpers.


Bovendien verwarmt een terrasverwarmer vooral de buitenlucht en niet de klant. Uw klanten moeten er heel dichtbij zitten om ook maar iets van de warmte op te vangen. Makkelijk als er niet volk op uw terras zit, maar moeilijker als uw terras gezellig vol zit. En dat is uiteraard de bedoeling.


Ooit al eens gedacht aan een alternatief voor uw terrasverwarmers?

Verwarmde terraskussens


Verwarmde terraskussens zijn veel zuiniger dan klassieke terrasverwarmers én ze zijn beter voor het milieu. Maar dit zijn niet de enige voordelen.


Uw gasten zitten ook comfortabeler en kunnen zelf de gewenste warmte instellen zodat ze nooit te koud of te warm hebben.


Hoe werkt zo’n verwarmd terraskussen precies?


Verwarmde terraskussens hebben een sensor die het verwarmingselement inschakelt zodra iemand op het kussen plaatsneemt. Staat een gast op, dan schakelt het kussen vanzelf weer uit.


In tegenstelling tot een terrasverwarmer die blijft aanstaan - of u nu 50 of 2 gasten op uw terras hebt zitten - geeft zo’n kussen niet constant warmte af.


Alle warmte die een terraskussen vrijgeeft gaat bovendien meteen naar de klant. Dus geen verlies meer aan de buitenlucht.


U kunt zich vast wel voorstellen hoeveel energie u hiermee bespaart.


Gasten kunnen ook zelf de warmte van hun kussen instellen. Koukleumen kunnen het kussen wat warmer zetten, gasten die zich tegoed doen aan een dampende soep zullen het warmtekussen misschien helemaal niet gebruiken.


Het verwarmingselement van verwarmde terraskussens maakt gebruik van oplaadbare batterijen.


Gezellige warmte


U weet het vast ook wel: als klanten het koud krijgen omdat uw terrasverwarmers aan kracht verliezen, beslissen ze om naar huis te gaan.


De oplaadbare batterij van een verwarmd terraskussen gaat ongeveer een viertal uur mee.


Laat de batterij het toch afweten dan kunt u dit makkelijk vervangen door een ander kussen. Uw gasten kunnen dus langer blijven genieten van de gezelligheid van uw terras én meer spenderen.


Vergeet vooral geen knusse plaids om de gezelligheid compleet te maken. Uw gasten zullen een gezellig thuisgevoel ervaren en veel langer van uw terras genieten dan ze zich hadden voorgenomen.


Vergeet vooral ook niet om uw winterterras uitnodigend en in een gepaste sfeer in te richten.


Als u ook originele winterse dranken en gerechten op uw menukaart plaatst en typische winter melodieën uit uw luidsprekers laat galmen kunt u uw gasten een complete ‘Winter Wonder World-ervaring’ aanbieden. Eentje om nooit te vergeten en waarvoor ze vast en zeker nog eens terug zullen komen!


Blijf op de hoogte


Als horecaconsultant volg ik uiteraard alle ontwikkelingen op de voet. Wilt u goed geïnformeerd blijven, schrijf u dan zeker in om op de hoogte te blijven of neem vrijblijvend contact met mij op.