top of page
  • Foto van schrijverGino Vermeulen

Leveranciers: de bouwstenen van jouw horecazaak

In de wereld van de horeca kunnen leveranciers vaak het verschil maken tussen succes en mislukking. Bij het woord 'leverancier' denken de meeste mensen onmiddellijk aan de brouwer, de visleverancier, en de groente- en fruitleverancier. En terecht, want zij spelen een cruciale rol in het leveren van de hoogwaardige ingrediënten die nodig zijn voor kwalitatieve maaltijden en drank. Maar in de moderne horeca is er nog een andere speler die soms over het hoofd wordt gezien: de leverancier van technologie.Het belang van betrouwbare technologie


In de huidige horecasector vertrouwen we steeds meer op technologie om onze dagelijkse taken efficiënter uit te voeren. Een van de meest gebruikte technologische hulpmiddelen in de horeca is de kassa. Deze apparaten zijn cruciaal voor het noteren van bestellingen, het beheren van voorraad en het afrekenen van gasten.


Stel je voor dat je een drukke avond hebt in je restaurant. Gasten stromen binnen en bestellen enthousiast hun favoriete gerechten. Maar plotseling begint de kassa kuren te vertonen. Bestellingen worden niet correct verwerkt, betalingen worden niet afgerond en bonnetjes rollen dubbel uit de kassa. Het personeel raakt gefrustreerd, gasten wachten ongeduldig en de omzet lijdt eronder. Dit is slechts één voorbeeld van hoe technische problemen kunnen leiden tot operationele chaos en financieel verlies.


Een ander aspect van technologie waar vaak niet aan wordt gedacht, is internetconnectiviteit. In een tijdperk waarin online bestellingen en betalingen de norm zijn geworden, is een betrouwbare internetverbinding essentieel. Stel je voor dat je gasten online reserveren, maar dat het internet plotseling uitvalt wanneer je de reservering moet bevestigen. Dit kan leiden tot gemiste inkomsten en ontevreden klanten.


Freelance horecaprofessionals: een bron van expertise


Naast technologieleveranciers zijn er nog andere verborgen helden in de horeca: freelance koks en maîtres. Deze professionals brengen vaak een schat aan ervaring en expertise met zich mee. Ze hebben in verschillende keukens en eetgelegenheden gewerkt, waardoor ze een brede kennisbasis hebben opgebouwd.


Stel je voor dat je een nieuw menu wilt introduceren in je restaurant. Een freelance kok met ervaring in verschillende culinaire tradities kan waardevolle inzichten bieden en nieuwe smaken introduceren. Of je wilt je service naar een hoger niveau tillen en een nieuwe maître aannemen. Een freelance maître met een bewezen staat van dienst in gerenommeerde restaurants kan de gastervaring verbeteren en je team inspireren.


Het belang van de juiste keuze


Kortom, de keuze van je leveranciers en personeel kan een aanzienlijke invloed hebben op het succes van je horecazaak. Zorg ervoor dat je de juiste partners kiest die betrouwbaarheid en kwaliteit bieden, of het nu gaat om ingrediënten, technologie of personeel.


Als horecaconsultant begrijp ik het belang van deze beslissingen. Ik volg de nieuwste trends en ontwikkelingen in de sector op de voet. Wil je goed geïnformeerd blijven en geen waardevolle inzichten missen, schrijf je dan zeker in om op de hoogte te blijven. Of neem vrijblijvend contact met mij op als je advies nodig hebt over het optimaliseren van jouw horecazaak. Samen kunnen we jouw zaak naar nieuwe hoogten brengen.

bottom of page