top of page
  • Foto van schrijverGino Vermeulen

Maak je droom waar met een sterke start voor je eigen zaak

Je hebt een droom: het starten van je eigen zaak. Maar zoals het gezegde luidt, krijg je maar één kans om een eerste indruk te maken. Daarom is het essentieel om goed voorbereid te zijn en een sterke start te maken. Of je nu een restaurant, traiteur, feestzaal of café wilt beginnen, een solide basis leggen is van vitaal belang voor succes op lange termijn.


In deze blogpost deel ik graag de belangrijkste stappen en tips die je nodig hebt om je droom waar te maken en een vliegende start te maken met je eigen zaak. Van het doen van marktonderzoek en het opstellen van een businessplan tot het regelen van financiën en het ontwikkelen van een sterke merkidentiteit, we behandelen alle aspecten die van belang zijn voor een succesvolle lancering. Bovendien bespreken we hoe het overwegen van een overname een snelle en minder risicovolle optie kan zijn voor startende ondernemers.


Of je nu al een concreet idee hebt voor je onderneming of nog aan het brainstormen bent, deze blogpost biedt waardevolle inzichten en praktische adviezen om je te helpen bij het realiseren van je ondernemersdroom. Laten we samen aan de slag gaan en jouw succesverhaal beginnen!


Horeca in 2024. Het omarmen van verandering is een krachtige motor voor groei en succes.
















Hoe een Startende Ondernemer Succesvol kan Beginnen: Fasen en Tips


Als je de sprong wilt wagen en een eigen horecazaak wilt starten, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en een duidelijk plan te hebben. Hier zijn de belangrijkste fasen en tips om je op weg te helpen naar een succesvolle start:


1. Marktonderzoek doen

Voordat je van start gaat, is het essentieel om de markt grondig te onderzoeken. Leer je doelgroep kennen, identificeer je concurrenten en analyseer de trends in de sector. Door dit te doen, kun je beter begrijpen waar de kansen liggen en hoe je jezelf kunt onderscheiden van de concurrentie.


2. Een goed businessplan opstellen

Een gedetailleerd businessplan is de hoeksteen van je onderneming. Het moet je visie, missie, doelstellingen, doelgroep, producten of diensten, marketingstrategieën, financiële prognoses en operationele plannen omvatten. Een goed doordacht businessplan helpt je om gefocust te blijven en stelt eventuele investeerders gerust.


3. Financiën regelen

Een van de grootste uitdagingen voor startende ondernemers is het beheren van financiën. Zorg ervoor dat je voldoende kapitaal hebt om je bedrijf op te starten en te laten groeien. Dit kan eigen spaargeld zijn, leningen van familie, vrienden of financiële instellingen, of investeerders.


4. Wettelijke en administratieve formaliteiten afhandelen

Voordat je aan de slag gaat, moet je ervoor zorgen dat je bedrijf voldoet aan alle wettelijke vereisten en vergunningen. Registreer je bedrijf bij het Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) of de Kamer van Koophandel, vraag de benodigde vergunningen aan en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle belastingverplichtingen.


5. Marketing en branding ontwikkelen

Een sterke merkidentiteit en een effectieve marketingstrategie zijn cruciaal voor het aantrekken van klanten en het opbouwen van een loyaal klantenbestand. Investeer in het ontwikkelen van een professionele website, sociale media kanalen en andere marketingmaterialen om je bedrijf te promoten.


6. Soft skills ontwikkelen

Naast zakelijke vaardigheden is het ook belangrijk om te werken aan je soft skills, zoals communicatie, leiderschap en onderhandelingsvaardigheden. Deze vaardigheden zijn essentieel voor het opbouwen van sterke relaties met klanten, leveranciers en werknemers. Je service naar jouw klanten is nu eenmaal de ‘key’ om vaste klant te maken. 


7. Overname overwegen

Als je niet vanaf nul wilt beginnen, kan het overnemen van een bestaand bedrijf een snellere en minder risicovolle optie zijn. Een ervaren adviseur kan je helpen bij het vinden en begeleiden van een geschikte overname. Bekijk hier alle panden.


8. Geschikt personeel vinden

Het vinden van geschikt personeel is van cruciaal belang voor het succes van je bedrijf. Ik kan je helpen bij het werven en selecteren van gekwalificeerde medewerkers die passen bij de cultuur en doelstellingen van jouw zaak.


Door deze fasen zorgvuldig te doorlopen en gebruik te maken van de juiste ondersteuning en advies, vergroot je je kansen op een succesvolle start en groei van je bedrijf.


Wil je jouw horecadroom waarmaken? Overweeg je een overname? Samen kunnen we jouw dromen verwezenlijken. Neem contact op voor een persoonlijk gesprek en ontdek de weg naar jouw succes!


Wil je goed geïnformeerd blijven en geen waardevolle inzichten missen, schrijf je dan zeker in om op de hoogte te blijven.

bottom of page